Aberdeen Angus boerderij

Een boerderij als vroeger

Aberdeen Angus boerderij

Een boerderij als vroeger

Duurzaam en diervriendelijk

In het prachtig gelegen Gelderse dorpje Leur (bij Wijchen) wordt sinds 1994 Aberdeen Angus vee gehouden op de Leurse Angus Boerderij. De boerderij is een initiatief van Landgoed Heerlijkheid Leur.

Onze visie

Op de boerderij worden uitsluitend vleeskoeien van het ras Aberdeen Angus gehouden. De doelstelling van de boerderij is: op kleine schaal een alternatief te bieden voor de op bedrijfsmatige productie gerichte reguliere veehouderij, geen gesleep met dieren, geen voer uit de fabriek, geen lege wei met het vee het gehele jaar op stal, geen “productie om de productie”, én volop ruimte.

Een boerderij als vroeger

Een boerderij als vroeger: Wij streven ernaar om dit trotse, van oorsprong Schotse vee op een extensieve en natuurvriendelijk wijze te houden, in harmonie met de lieflijke omgeving. Met andere woorden, wij willen met respect en zorg met onze dieren omgaan. Onze bedrijfsopzet is bewust kleinschalig en wij hebben ook niet alléén de ambitie om groter te groeien, maar streven er vooral naar om de balans te bewaken tussen duurzaamheid en bedrijfsvoering.

Vakantieboerderij
Merwerd

14 personen
7 slaapkamers

Vakantieboerderij
Capellenhof

15 personen
6 slaapkamers

De Boswinkel

Authentieke
Producten
uit de regio